Määrittelemätön

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma järjestää keväällä 2021 kolme webinaaria, joissa jaetaan ideoita ja kokemuksia liikkumisen lisäämisestä varhaiskasvatukseen, henkilöstön hyvinvoinnista sekä varhaiskasvatuksen ja perheiden yhteistyöstä lasten liikkumisessa. Jokaiseen webinaariin ilmoittaudutaan erikseen. Mikäli webinaarin ajankohta ei sovi, voit tilata itsellesi ilmoittautumislomakkeella webinaarin tallenteen.

1. Liikkuva varhaiskasvatus – näin me sen teimme!, torstaina 11.2. klo 12.30–13.30

Miten Liikkuva varhaiskasvatus -toiminta näkyy varhaiskasvatuksen päivittäisessä arjessa? Miten lapset voidaan ottaa mukaan toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen? Miten liikkumista voidaan lisätä alle 3-vuotiaiden ryhmissä? Konkreettisia vinkkejä Liikkuva varhaiskasvatus -toiminnan toteuttamiseen kertovat Vuoden 2020 Liikkuva varhaiskasvatus -yksiköinä palkitut Karhukallion ja Toivalan päiväkodit. Webinaarissa kerrotaan myös, millaista tukea ohjelma tarjoaa kehittämistyöhön.

Webinaarin puhujat:

  • päiväkodin johtaja Maarit Ketola ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja, liikunta-agentti Mia Muurama-Lehto, Karhukallion päiväkoti, Rusko
  • päiväkodin johtaja Päivi Huusko ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja, yksikön liikuntavastaava Mirka Roivanen, Toivalan päiväkoti, Siilinjärvi
  • asiantuntija Nina Korhonen, Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma

Katso webinaarin tallenne Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman YouTube-kanavassa

2. Miten jaksan töissä ja etenkin vapaa-ajalla? -webinaari maanantaina 15.3. klo 13.00–14.00

Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu ja Liikkuva opiskelu -ohjelmien yhteinen webinaari, jonka teemana on henkilökunnan hyvinvointi. Mitä asioita henkilöstökyselyn tuloksista nousee, miten omaa hyvinvointia voi edistää ja minkälaisia apuja siihen on tarjolla.

Webinaarin puhujat:
näyttelijä Kristo Salminen
kehittämispäällikkö Miia Malvela, Liikkuva aikuinen -ohjelma
tutkija Katariina Kämppi, Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva koulu ja Liikkuva opiskelu -ohjelmat

Ilmoittautuminen ClickMeeting-webinaarityökalun kautta

3. Vanhempien ja perheiden kanssa tehtävä yhteistyö, keskiviikkona 14.4. klo 12.30–13.30

Mitä perheiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä tiedetään tutkimuksen valossa? Miten varhaiskasvatuksessa voidaan tukea ja kannustaa perheitä liikunnalliseen elämäntapaan? Tutkittua tietoa webinaarissa tarjoaa liikuntakasvatuksen ja liikuntaa edistävän vuorovaikutuksen dosentti Arto Laukkanen Jyväskylän yliopistosta. Lisäksi kuulemme kaksi käytännön esimerkkiä varhaiskasvatuksen ja perheiden yhteistyöstä:

Liikkuva Tampere haastaa perheet mukaan liikkumaan! Tampereella on toteutettu yhteistyöllä onnistuneesti perheen yhteistä liikunnallista toimintaa varhaiskasvatuspäivän yhteydessä.

Lappeenrannan kaupungin Vipinää ja kipinää -hanke innosti perheitä liikkumaan. Parhaat ideat ovat nyt kaikkien käytössä. 

Webinaarin järjestävät yhteistyössä Liikkuva varhaiskasvatus ja Liikkuva perhe -ohjelmat.

Webinaarin puhujat:

  • dosentti Arto Laukkanen, Jyväskylän yliopisto
  • Annika Urvikko ja Mikko Leikkanen, Tampereen kaupunki
  • Henna Viuhkonen, Lappeenrannan kaupunki

Webinaarin tallelle on katsottavissa Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman YouTube-kanavassa.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli kuuluu Liikkuvat-kokonaisuuteen. Kokonaisuuden avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE