suomi

Alueellisissa Urheilugaaloissa jaettiin tammi-helmikuussa yhteensä 12 palkintoa esimerkillisestä varhaiskasvatuksen tai koulujen ja seurojen yhteistyöstä.

Liikkuva varhaiskasvatus ja seurayhteistyö -palkinnot myönsivät yhteistyössä Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma, Suomen Olympiakomitea ja Liikunnan aluejärjestöt. Palkittujen joukossa on sekä kuntia että seuroja, joissa liikkumisen mahdollisuuksia varhaiskasvatuksessa toteutetaan laajassa yhteistyössä.

Palkitsemisilla halutaan tuoda esille hyviä malleja koulujen ja seurojen yhteistyöstä sekä kiittää toimijoita kunnissa ja seuroissa. Palkitsemisperusteissa on painotettu muun muassa toiminnan monipuolisuutta, matalan kynnyksen sisältöjä sekä toiminnan vakiintumista tukevia rakenteita.

Koulutusta, yhteistyötä ja liikkumisen iloa

Ylivieskassa on tartuttu aktiivisesti lasten vähäiseen liikkumiseen. Liikkuva varhaiskasvatus -toimintaa toteutetaan kaikissa varhaiskasvatusyksiköissä, ja kahden vuoden kehitystyönaikana muutosta on tapahtunut jokaisessa. Henkilökunnalle on ollut tarjolla 20 erilaista koulutusta, joista jokainen on saanut poimia haluamansa. Yhteistyötä tehdään myös alueen matalan kynnyksen liikuttajien kanssa muun muassa perheille suunnatun Ylivieskan joulupolun järjestämisessä.

Junior Pelicans puolestaan edistää lasten aktiivista arkea yhteistyössä kuntien kanssa. Vuosittain on toteutettu kaksi päiväkotikiertuetta. Kiertueiden tavoite on innostaa lapsia liikkeelle erilaisissa toimintaympäristöissä, tarjota varhaiskasvattajille esimerkkiä liikunnanohjauksesta ja esitellä omaa lajia. Kiertueiden lisäksi seura tarjoaa demojäitä päiväkodeille ja kouluille.

Kaikki palkitut tahot:

 • Alavuden kaupungin varhaiskasvatus, Pohjanmaan Urheilugaala 25.1.2020
 • Ekholmintien päiväkoti, Kouvola, Kymenlaakson Urheilugaala, 31.1.2020
 • Hämeenlinnan Zapway perhe- ja nuorisoliikuntamalli, Hämeen Urheilugaala 31.1.2020
 • Imatran Pallo-Veikot, Etelä-Karjalan Urheilugaala 31.1.2020
 • Junior Pelicans ry., Päijät-Hämeen Urheilugaala 8.2.2020
 • Jyväskylän kristillinen koulu, Keski-Suomen Urheilugaala 31.1.2020
 • Ounasrinteen koulu, Rovaniemi, Lapin Urheilugaala 11.1.2020
 • Paltamon kunnan varhaiskasvatus, Kainuun Urheilugaala 25.1.2020
 • Salon kaupunki, Varsinais-Suomen Urheilugaala 1.2.2020
 • Talvensolan koulun Heikinpohjan toimipiste, Etelä-Savon Urheilugaala 31.1.2020
 • Ulvilan kaupunki ja seurat, Satakunnan Urheilugaala 8.2.2020
 • Ylivieskan kaupungin varhaiskasvatus, Keski-Pohjanmaan Urheilugaala 1.2.2020

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved