Oikeaa osallisuutta on päästä aidosti toisten mukaan ja jokaisella lapsella on siihen oikeus. Kenenkään ei tarvitsisi jäädä toiminnasta pois siksi, etteikö apu- ja toimintavälineitä ole keksitty.  
  
Vaikeasti vammaisille lapsille on olemassa paljon erilaisia apu- ja toimintavälineitä, joiden avulla on mahdollista liikkua luonnossa, poluilla, lumella ja jäällä. Monet näistä välineistä helpottavat talvikelissä liikkumista ja osallistumista, vaikkapa päiväkodin tapahtumaan yhdessä toisten lasten kanssa tai liikkumista lähiympäristössä. Erilaiset pulkat ja kelkat mahdollistavat vaikeasti vammaisten lasten yhdenvertaisen osallistumisen, integraation ja inkluusion päiväkodissa ulkoiltaessa, mäenlaskussa ja luistelussa.

Sisällä puolestaan esimerkiksi Scoot-monitoimialusta antaa mahdollisuuden liikkua istuen, leikkiä yhdessä toisten kanssa ja tutustua ympärillä olevaan maailmaan. Lisää apuvälineistä voi lukea Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike -toiminnan oppaasta Apu- ja toimintavälineitä vaikeasti vammaisille lapsille ja aikuisille. 
  
Linkki oppaaseen Apu- ja toimintavälineitä vaikeasti vammaisille lapsille ja aikuisille Malikkeen kotisivuilla

Painetun oppaan voit tilata sähköpostitse osoitteesta malike@tukiliitto.fi 
 

Yhteystiedot

Tanja Tauria
Kehitysvammaisten Tukiliitto ry / Malike-toiminta
050 3764 980
www.malike.fi

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE