Arkiseikkailu-kampanjan logo

Avaa ovi ja yhteinen seikkailu voi alkaa

Onko taivaalla hassun muotoisia pilviä? Kutsuvatko kuralätäköt hyppelyyn? Millaista olisi kävellä jättiläisen askelin? Arkiseikkailu kannustaa aikuista ja lasta liikkumaan yhdessä lähiympäristössä. Viime vuoden menestyskampanja toteutetaan uudestaan syksyllä 2022. Arkiseikkailun ajankohta on 26.9.–7.10.2022.

Arkiseikkailuun voi ilmoittautua täältä (lyyti-linkki) 

Arkiseikkailu on Liikkuva varhaiskasvatus ja Liikkuva perhe -ohjelmien yhteinen varhaiskasvatusyksiköille ja perheille suunnattu kampanja, jossa tutustutaan yhdessä lähiympäristöön. Perheet saavat bingoruudukon, jossa on erilaisia tehtäviä luonnon tarkkailuun ja liikkumiseen.

Kampanjan tavoitteena on kannustaa perheitä liikkumaan arkimatkoja lihasvoimin ja pysähtymään yhdessä ihmettelemään ympäristöä. Seikkailun voi toteuttaa joko matkalla kotoa varhaiskasvatukseen, lähtemällä ihmettelemään kodin lähiympäristöä tai vaikka kauppamatkalla.

Tuhat ensimmäisenä ilmoittautunutta yksikköä saa postissa julistepaketin (kampanjaan on jo ilmoittautunut yli 1000 yksikköä). Julistepaketti on postitettu yksiköille 5.9.2022.

Syksyllä 2022 kampanja toteutetaan yhteistyössä Sydänliiton kanssa.

Arkiseikkailu-kampanjan materiaalit 2022

Vuoden 2022 kampanjamateriaalit löytyvät kolmella eri kielellä Arkiseikkailu-kampanjan materiaalit -sivulta, josta ne voi ladata tulostettavaksi tai lähetettäväksi perheille sähköisenä. Sivulta löytyy myös valmis viestipohja perheille lähetettäväksi.

 

Kampanjsidan på svenska

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli kuuluu Liikkuvat-kokonaisuuteen. Kokonaisuuden avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE