Halusimme koko talon voimin haastaa perheitä liikkumaan yhdessä hiihtoloma viikolla (oli lomalla tai ei). Kaikille lapsille jaettiin moniste, jossa oli "Bingo-alusta", jossa oli kuvin ja sanoin eri liikunnallista tekemistä, pääpainona ulkona tapahtuva liikkuminen. Kun perhe oli tehnyt ko. tehtävän, lapsi pystyi värittämään ruudukon. Ruudukkoja oli yhteensä 12. Ruudukoissa oli seuraavat tehtävät:

-luistelen

-hiihdän

-leikin ulkona

-lasken mäkeä

-olen lumisateessa

-ruokin lintuja

-näin jälkiä (eläimen)

-kävin puistossa

-kävin metsässä

-tein lumi- tai jäälyhdyn

-kävin kävelyllä

-tein jotain hauskaa, mitä?

 

Vähälumisena talvena, bingoon sisällytettiin, niin talvisia, kuin syksyisiä tehtäviä. Lomake pyydettiin palauttamaan päiväkotiin loman jälkeen, jolloin lasten kanssa pystyi keskustelemaan, mitä tuli tehtyä perheen kanssa. 

 

Päiväkoti Taikurinhattu, Pori

 

13 + 2 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE