Kaikkiin perheisiin jaettiin liikuntahaaste paperisena versiona. Se piti sisällään erilaisia helposti toteuttavia liikunnallisia aktiviteetteja sekä sisällä että ulkona. Esimerkinä temppurata olohuoneeseen tai lumitöitä pihalla. Perheiden toivottiin liikkuvan yhdessä. Saimme positiivista palautetta, että oli kiva touhuta yhdessä matalalla kynnyksellä. Lapset tutkivat merkitsemiään rasteja, mitä vielä puuttuu, ja mitä tehdään tänään. Kun haaste palautettiin päiväkotiin, sai palkinnoksi tarran. Tämä on yksi esimerkki perheiden kannustamisesta yhteiseen liikkumiseen. Tällä hetkellä on menossa retkihaaste ja erilaisia haasteita on ollut jo useampia.

1 + 1 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE