Meillä on ollut tapana houkutella perheitä päiväkodin lähimetsään piilottamalla sinne erilaisia "geo-kätköjä", joita perheet on saaneet kartan avulla käydä etsimässä. Kaupungilla on liikuntamaskottina KÄÄK-dinosaurus ja nyt KÄÄKKI on keksinyt leikkiä piilosta. Kääkki (30cm korkea laminoitu kuva hahmosta) on piilotettu metsään lapsille tutun majanrakennuspaikan läheisyyteen. Perheet saavat suunnistuskartan (saatu lähellä olevan koulun liikunnanopettajalta), johon piilopaikka on merkitty, sekä saatekirjeen jossa on myös kuva kääkistä piilossaan (jotta vanhemmat saavat käsityksen siitä mitä etsitään). Perheitä kehotetaan pakkaamaan evästä reppuun ja lähteä etsimään Kääkkiä. Jos/kun he löytävät Kääkin, he ottavat selfie-kuvan Kääkistä ja itsestään ja lähettävät sen päiväkodin puhelimeen. Perheiltä on tullut palautetta, että metsäretkelle tulee helpommin lähdettyä, kun siellä on jokin tehtävä odottamassa. Samalla päiväkodin lähimetsä on tullut monelle uudellekin perheelle tutuksi.

14 + 1 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE