Kevät 2020 jää mieleen keväänä, jolloin moni perhe jäi kotiin pitkäksi aikaan lapsen kanssa. Tämä oli haasteellista aikaa myös varhaiskasvatukselle siinä, miten pitää yhteyttä kotona oleviin perheisiin.
Suunnittelimme viikon kokonaisuuksia eri toiminnoista eheyttäen ja mukana oli aina liikunta. Esim. metsämatikka, pyörän huoltaminen ja pyöräretket, majojen rakentelu, laserradat naruista lisäsivät perheiden yhteistä tekemistä meille tulleiden palautteiden mukaan.

Jaoimme kuvitetut vinkit seuraavalle viikolle aina edellisen viikon perjantaina Muksunetin kautta. Vinkit olivat eheytettyä toimintaa eri teemoissa seikkaillen. Päiväkodissa olevat lapset toteuttivat samaa suunnitelmaa.

Syksyllä olemme todenneet, että yhteinen liikkuminen ja varsinkin luontoretket sekä patikointi ovat löytäneet paikkansa perheiden vapaa-ajassa.

5 + 3 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE