Ryhmän eteisen ovessa on "Kilometrit kasaan- kuntoa kohotellen"-taulukko, johon lapsi saa värittää vanhemman kanssa yhden ruudun, kun perhe on yhdessä kävellyt tai pyöräillyt kilometrin matkan. Talvisin otetaan myös hiihtokilometrit huomioon. Taulukko vaihdetaan kuukausittain.

Kuukausikirjeissä kerrotaan perheille kuinka paljon he ovat kuukauden aikana yhteensä liikkuneet. Kannustamme myös näin perheitä liikkumaan enemmän ja yhdessä lastensa kanssa. Nimiä ei ole missään näkyvissä, vaan kilometrejä kerrytetään yhteisöllisesti.  Ryhmämme eteisen seinällä on myös päiväkodissa kerätyt kilometrit esillä. Siirrämme aina "hahmoa" niin monta kiloometriä eteenpäin, kun olemme lähiympäristöretkillä liikkuneet.

Olemme keränneet perheiden kanssa kilometrejä jo vuosia, hieman eri käytännöin ja saaneet innostettua monia perheitä liikkumaan lastensa kanssa sekä kerryttämään yhdessä liikuntakilometrejä.

4 + 7 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE