Moni päiväkotiryhmä jakoi Mielenterveysseuran hyvän mielen liikuntapassin koteihin ennen kesää. Passissa on liikunnallisia tehtäviä koko perheelle.(https://mieli.fi/sites/default/files/materials_files/liikuntapassi_tunteet2.pdf)

Syksyllä oli liikunnallinen vanhempainilta, jossa oli eri pisteillä urheiluseurojen edustajia tutustuttamassa lapsia omaan lajiin.

Hakuhyppelyt on otettu säännöllisesti toimintaan. Kerran kuussa päiväkodin portin läheisyyteen kehitellään jokin pieni, mukava liikunnallinen puuha, jonka vanhemmat saavat suorittaa yhdessä lasten kanssa kotiin lähtiessä. Esim. kaksi isoa noppaa portilla: taskunoppa ja tavallinen noppa. Noppia heitetään. Taskullisessa nopassa on liikuntakuvia eli se noppa näyttää liikkeen, mitä tehdään ja toinen noppa sen, montako kertaa kyseistä liikettä tehdään.

Leikkikoulussa annoimme koteihin ystävänpäivänä "liikuntalahjakortin", jossa lapsi sai värittää sydämen tehtyään yhdessä vanhempien kanssa jonkin liikunnallisen puuhan. Varhaiskasvatuskeskustelussa on liikunta otettu puheeksi ja kannustetaan perheitä liikkumaan yhdessä.  Liikunnan merkityksestä lapsen kehitykselle ja oppimiselle puhutaan meillä kaikissa avoimen päiväkodin ryhmissä, koemme sen tärkeäksi asiaksi. Kannustamme perheitä myös ulkoilemaan yhdessä, jotta lapset saavat purkaa energiansa "hyvällä tavalla". Liikkuminen ulkona parantaa ruokahalua, jonka jälkeen unikin maittaa.

9 + 7 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE