Päiväkodissamme on pyritty tuomaan vanhemmille monin tavoin näkyväksi lasten innokkuutta liikkumiseen ja sitä, mitä kaikkea lapset jo osaavatkaan. Päiväkodissamme on pidetty osa vanhempainilloista/ juhlista liikuntapainotteisina, joskus mukana on ollut myös paikallisia urheiluseuroja liikuttamassa perheitä ja esittelemässä toimintaansa.

Kuluneella toimintakaudella olemme pitäneet joka kuukauden viimeisenä arkipäivänä hakuhyppelyt, joihin kukin ryhmä vuorollaan on suunnitellut liikuntatehtävän. Lapset ovat olleet mukana ideoimassa ja rakentamassa hakuhyppelyitä. Tehtävät on suunniteltu niin, että lapsi on voinut huoltajansa kanssa osallistua muutaman minuutin ajan hakuhyppelyihin ennen kotiinlähtöä, ja  ohjelmassa on ollut mm. tontun etsintää, pallonkäsittelytaitoja, hyppyruudukoita, keppihevosrataa, villasukkaluistelua, sählyä yms.

Eräässä ryhmässä lapset tekivät isänpäivälahjaksi liikuntalahjakortit, joissa lapsi valitsi mihin liikuntaan lahjakortti oikeuttaa, esim. retki lähimatsään, nurmikon leikkuu yhdessä, kävely kirjastoon, kotisirkus tai yhdessä imuroiminen.

6 + 2 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE