Perheiden liikkuminen Savion päiväkodissa vaihtelee kovasti. Toiset harrastavat, hyötyliikkuvat ja retkeilevät, toiset perheet taas eivät. Yhdessä lähdettiin pohtimaan, miten perheiden osallisuutta voisi lisätä ja perheitä tukea kasvamaan liikkuvan elämäntavan roolimalleiksi.

Tärkeimmäksi koimme keskustelun ja tiedon jakamisen perheiden kanssa. Vasukeskusteluissa ja arjen keskusteluissa perheen ja lapsen liikkumisesta puhutaan avoimesti ja kannustavasti. Perheille vinkataan kaupungin lapsiperheille sopivista tapahtumista ja lajikokeiluista. Pedagoginen dokumentointi on tärkeässä roolissa, sillä kuvaamalla ja videoimalla lapsen liikkumista välitämme myös perheille tietoa, ideioita ja uusia näkemyksiä. Pedanetissa suuri osa lasten kuvista liittyy liikkuvaan elämäntapaan.

Vanhempaintoimikunnan kanssa suunnitteilla on liikuntavälinepörssi, johon käytettyjä luistimia, suksia, nappiksia tai mitä vain välineitä voi tuoda. Haluamme madaltaa perheiden kynnystä uusien lajien kokeilemiseen helpottamalla välineiden hankintaa. Yhteistyössä vanhempaintoimikunnan kanssa suunnitellaan myös liikunnallisia tapahtumia muutaman kerran vuodessa. Niissä vanhempien oma harrastuneisuus voisi loistaa, ja esimerkiksi jonkun lapsen taitava isä vetää koko porukalle nassikkapainia!

Haluamme myös heittää haasteita perheille (#autoton savio / #liikkeelläjokapäivä), jolloin perheet voivat kerätä esimerkiksi leimoja ryhmän yhteiseen passiin ja saavuttaa lapsille esim. retkipäivän liikuntapuistossa.

Juhlapäivinä annettavat lahjat voivat päiväkodissamme olla aineettomia. Esim. isäpäivälahjoiksi lapsen tekemä touhulahjakortti, ystäville lupaus yhteisestä uintiretkestä. Näin annamme esimerkkiä perheille siitä, miten yhdessäolo on paras lahja kaikista.

1 + 5 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE