Toive liikuntavinkkauksesta tuli vanhempainryhmältä, joka otettiin syksyllä mukaan ideoimaan liikunnan kehittämistä päiväkodissa. Vanhempainryhmän kanssa ideoimme jo muutamia liikuntavinkkaus aiheita ja jalostimme niistä joka ryhmän seinälle avattavan luukun ”Kuukauden liikuntavinkki – Kurkkaa luukkuun” .

Tarkoituksena oli suunnata vinkki lapsille ja lasten kautta perheille. Totesimme, että jos liikuntavinkki tulee tiedotteen mukana vanhemmille, se jää ehkä toteuttamatta. Tässä oli tarkoitus saada lapset innostumaan ja keräämään merkintöjä. Tarkoituksena oli myös, että ryhmän kasvattaja tsemppaa lapsia mukaan tarkistamalla välillä, onko meidän ryhmä saanut kerättyä rasteja. Isompien ryhmässä tämä innosti enemmän kuin pienempien ryhmässä.

Liikuntavinkkauksen aiheet olivat matalan kynnyksen liikuntavinkkejä ja suosituksia lähialueen liikuntamahdollisuuksista. Esim käy perheen kanssa metsäretkellä, käykää uimahallissa, mainostettiin yleisöluisteluvuoroista, leikitään taskulamppujen kanssa piilosta, temppuvinkit olohuonesirkukseen, mainos iltarasteista jne.

Kuukauden liikuntavinkkausta oli kuvitettu Neuvokas Perhe- sivuilta löytyvillä kuvilla ja keksitty kylkeen hauskoja tapoja kerätä merkintöjä osa ruudukkoon, jossain tehtävässä jatkettiin hämähäkinseittiä jne. Harmi kun en saa kuvaa näistä liitettyä. Neuvokas Perhe- sivuilta löytyi myös  terveysaiheiset rastitehtävät, näitä hyödynsimme päiväkodin kevätretkitapahtumassa.

9 + 0 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE