Olemme ottaneet hyväksi käytännöksi kysyä säännöllisesti lasten mielipiteitä ja toiveita erilaisia liikuntahetkiä suunnitellessa. Lapset saavat vaikuttaa liikuntatuokioiden sisältöön myös tuokioiden aikana. Vanhempainillassa jaoimme koteihin Lapsen näkökulma liikkumiseen varhaiskasvatuksessa –kyselyn, jonka vanhemmat saivat täyttää yhdessä lapsen kanssa. Näin meille jäi konkreettisia lasten toiveita ja ideoita arjessa hyödynnettäväksi. Esimerkiksi eräästä lomakkeesta nousi idea kokeilla juoksumaalausta, joka oli lapsen itsensä keksimä uusi liikuntamuoto.Olemme ajatelleet hyödyntää kyselylomaketta jatkossakin aina toimintakauden alussa.

3 + 0 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE