Koko talolla on yhteinen teema, jonka mukaan toimintakausi rakentuu. Lapset ovat mukana ja suunnittelevat teemaan omia projekteja sekä jokainen ryhmä suunnittelee teematapahtuman koko talolle. Tapahtumat suunnitellaan yhteistyössä toisen ryhmän kanssa. Suunnittelun päävastuussa ovat lapset. Teematyöskentely on ollut käytössä jo vuosia ja tapahtumien perusta on että, lapset sunnittelevat lapsille liikunnallisen päivän.

Syksyllä eskarit järjestivät lähimetsään satuseikkailun, jossa juostiin pururataa pisteeltä pisteelle. Marraskuussa seikkailimme aistiradalla äänitunnelissa, akvaariossa, pallomeressä sekä väridiscossa. Talvella oli taideseikkailu pihalla, lumileikkejä sekä lumimaalausta. Vappuna seikkailimme "Harri Hampaattoman" kanssa ja kiipeilimme kalliolla.

Lapset odottavat kovasti omaa suunnitteluvuoroaan. Aikuisten tehtävänä on heittäytyä lasten mukaan, kuunnella ja havannoida jokaisen lapsen toiveet ja koota niistä hyvä päivä kaikille.

6 + 6 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli kuuluu Liikkuvat-kokonaisuuteen. Kokonaisuuden avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE