Vauhtivarvas-viikojen yhteydessä niin keväällä kuin syksylläkin lapset suunnittelevat koko viikon toiminnan liikunnan ympärille omien toiveiden pohjalta. Näitä ideoita käytetään myös muina aikoina liikkumisen lisäämiseen. Olemme porrastaneet ulkoiluaikoja ja metsäretkipäiviä, jotta pihalla olisi mahdollisimman paljon tilaa omatoimiseen liikkumiseen. Välineitä on lasten saatavilla ja esim. sählypelit pyörähtävät käyntiin päivittäin lasten toiveesta. Myös esim. hyppynarut ovat kovassa käytössä ja aikuisten kädet pyörittävät narua hyppelyt mahdollistaen meilkein jokaisessa ulkoilussa.

1 + 13 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE