Kaupungissamme on toiminut Varkauden lapset ja perheet liikkeelle (walapeli) –hanke. Hankerahoilla saimme uusia liikuntavälineitä päiväkodille, myös mukana olleet urheiluseurat lahjoittivat päiväkodeille välineitä (mm. sählymailoja, suojalaseja, jalkapalloja). 

Liikunnan vuosikello on ollut hyvänä tukena myös eri liikuntavälineisiin tutustumiseen ja kokeilemiseen. Käyttöömme otetut kiertävät liikuntavälinelaatikot mahdollistavat nyt myös ryhmätiloissa liikuntavälineiden käytön, mikä on innostanut lapsia enemmän liikuttaviin leikkeihin oman ryhmän tiloissa. Ryhmissä on erilaisia lattiateippauksia, jotka innostavat lapsia liikkumaan.

2 + 1 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE