Liikuntamahdollisuuksia on lisätty ryhmissä muuallakin kuin jumppasalissa. Välineinä voi käyttää pelkkiä askelkuvioita (viivat, jalankuvat ym.) ja tasapainolautaa hyödyntää siirtymisissä. Jumppakuvia löytyy myös seiniltä. Asentoja/liikkeitä voi tehdä muun muassa odotustilanteissa. Jumppasalia käytetään muulloinkin kuin vain omalla vuorolla mahdollisuuksien mukaan ja välineitä tuodaan ryhmään. Vähälumisena talvena, ulkoliikuntavälineiden käyttöä voi harjoitella sisällä, villasukat jalkaan ja luistelemaan/hiihtämään tai kypärät päähän ja mailat käteen!

13 + 3 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli kuuluu Liikkuvat-kokonaisuuteen. Kokonaisuuden avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE