Liikuntaa sisätiloissa on lisätty hankkimalla liikuntavälinekori jumppatilaan, josta lasten on helppo valita välinen leikkihetkelle. Odottelutilanteisiin on lisätty liikuntaa niin, että esikoulutehtävien jälkeen saa esim. hyppiä hyppynarua tai pyöritellä vannetta. Päiväkotiryhmiin on hankittu liikutavälinekassit, jotka kiertävät jokaisen lapsen perheessä viikon ajan. Lapsen perhe kirjaa vihkoon mitä liikuntavälineillä on kotona tehty.

1 + 0 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE