Ohjelman tutustumisvaiheessa koko talon aiheena oli liikuntavälineet esille aktiiviseen käyttöön sekä sisällä että ulkona. Tätä asiaa työstettiin liikuntavälineiden tarkalla kartoituksella ja listauksella (sekä sisällä että ulkona), konkreettisesti ottamalla liikuntavälineet lasten saataville ja huolehtimalla siitä, että ryhmissä olevia välineitä vaihdetaan lasten kiinnostuksen ja tarpeiden mukaan. Taloon hankittiin tällöin myös lisää liikuntavälineitä Ilo kasvaa liikkuen - hankerahoilla ja panostettiin mm. lattiateippauksiin. 

Tähän kehittämiskohteeseen sisältyi myös keväällä 2019 pihalla pidetyt pihan kevättalkoot. Perheet oli kutsuttu koolle. Ohjelmassa oli mm. potku- ja polkupyörien huoltoa.

5 + 5 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE