Kun välineet olivat aina hukassa ja ryhmien käytössä eikä rikki menneiden tilalle hankittu uusia, niin teimme välineinventaarion.

Välineet inventoitiin liikuntavälineiden suunnittelulomakkeen avulla, joka oli varhaiskasvattajan työkirjassa (2015)

Suunnittelulomake laminoitiin ja kiinnitettiin liikuntavälinekaapin oveen. Lomakkeen vieressä on pieniä lappuja, joissa on ryhmien nimet. Kun ryhmä ottaa jonkin liikuntavälineen lainaan, niin sen kohdalle laitetaan ryhmän nimi. Laminoituun pohjaan voi myös kirjoittaa tussilla.

Lomakkeen viimeisessä sarakkeessa on myös hankesuunnitelma, jota voi kätevästi täyttää kauden mittaan, kun jokin väline menee rikki tai kaivataan jotain lisää sen voi heti kirjoittaa ylös listaan.

Jokainen kasvattaja on vastuussa välineiden lainauksesta sekä niiden monipuolisesta käytöstä lasten kanssa.

Myös lapset ovat oppineet "lainaamaan" välineitä ryhmiin. :)

8 + 8 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli kuuluu Liikkuvat-kokonaisuuteen. Kokonaisuuden avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE