Olemme lisänneet liikuntavälineitä ryhmien tiloihin, jotta ne olisivat aina helposti lasten saatavilla. Välineitä vaihdellaan aina tasaisin väli ajoin, jotta lapset pääsevät kokeilemaan niitä monipuolisesti ja omaa mielikuvitustaan käyttäen. Liikuntavälineistä on muodostunut yksi tärkeä osa arkea meidän päiväkodissa ja niiden käyttöönotto luonnistuu lapsilta samalla tavalla kuin minkä tahansa muun lelun.

Olemme myös kierrättäneet välineitä ryhmien välillä, jotta jokaisella olisi mahdollisuus muokata oppimisympäristöjä liikkumista tukevaksi. Mm. lasten suosikki peuhula eli patjoilla ja pehmopaloilla täytetty huone vaihtaa ryhmää säännöllisesti.

2 + 18 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE