Valkean ruusun päiväkodissa on jo heti Ilo kasvaa liikkuen - ohjelmaan liittyessä syksyllä 2017 pienenä askeleena lisätty liikuntavälineitä lasten saataville jokaiseen ryhmään. Silloin hankittiin jotakin uutta, mutta pääasiassa liikuntavälineitä ryhmiin siirrettiin salin liikuntavälinevarastosta.

Olemme kuitenkin miettineet, että haluaisimme pitää salin varastossa aina tietyt tavarat, joita sieltä ei vietäisi pois. Ajatuksena onkin nyt koota ryhmiin liikuntalaatikot, joissa on eri tyyppisiä liikuntavälineitä esim. pallottelulaatikko, tasapainolaatikko... Ja nämä eri laatikot kiertäisivät muutaman viikon kerrallaan ryhmissä ja vaihtuisivat sitten aina. Näin saataisiin lapsille monipuolisesti erilaisia välineitä saataville.

1 + 2 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE