Avoimessa päiväkodissa oli liikuntanurkkaus, jossa oli tasapainolauta, kiipeilyseinä, puolapuut ja trampoliini. Nurkkauksessa lasten oli hyvä käydä leikin lomassa liikkumassa.

Päiväkodin liikuntasalissa on otettu enemmän välineitä lasten saataville ja aamuisin sekä iltapäivisin lapset käyttävät salia ahkerasti liikkumiseen. Välineitä on otettu myös ryhmiin jokapäiväiseen käyttöön. 

Päiväkodin pihalle lapsille on hankittu käyttöön autonrenkaita, joita voi esim. pyöritellä, työntää tai vetää.

Pienten ryhmässä on käytössä myös liikuntavälinekuvat, joista lapset saavat välillä katsoa ja valita mieleisiä liikuntavälineitä käyttöönsä. Tämä mahdollistaa myös puhumattomien lasten toiveiden huomioimisen.

1 + 0 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE