Päiväkodin ryhmiin on koottu lasten saataville liikuntalaatikoita, joiden sisältöä on päivitetty välillä. Osassa ryhmistä käytäntö on saatu juurrutettua hyvin, ja liikuntaleikki on erittäin suosittu lasten omaehtoisen leikin aikana. 3-5- vuotiailla lapset rakentavat usein itse pieniä temppuratoja liikuntaleikille varattuun tilaan, tai pitävät sirkusesityksiä. Ryhmissä on seinillä käden / jalan kuvia, jossain hyppyruudukkomattokin.

Päiväkodille on saatu hankittua uusia liikuntavälineitä, esim. sählymailoja, -palloja ja -laseja, taksipyörä, pyöräilykypäriä sekä uusia palloja. Tarvetta välineiden päivittämiselle on kuitenkin edelleen.

15 + 2 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE