Nappaa mut kiinni- hippaleikki on helppo tapa innostaa lapsia sisällä tai ulkona hippaan. Aikuinen vain hihkaisee: Nyt mä nappaan sut kiinni!" Leikkiä voi kehittää erilaisin liikkumistavoin.

 

Idea on helppo ja toimiva ja liikunnan riemu kasvaa yhdessä tehden. Tämä on hyvä osoitus siitä, että liikkuminen on helppoa, yksinkertaista ja mukavaa. Usein liikkuminen tai liikuttaminen on kiinni kasvattajan tavasta ajatella elämää ja toimimista varhaiskasvatuksessa. Melkein missä tahansa tilanteessa voi vähän liikkua :)

1 + 3 = Ratkaise tämä pieni laskutehtävä ja anna vastaus. Esim. 1+3, anna 4.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli kuuluu Liikkuvat-kokonaisuuteen. Kokonaisuuden avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE