100 leikkiä -ideakirjan kansikuva.

100 leikkiä -ideakirja on projektipäällikkö Piia Kleimolan yhteen kokoama leikkiopas, joka rohkaisee kaikenikäisiä leikkimään lasten tavoin.

Kleimola kertoo ideakirjan esipuheessa, että leikki rikastuttaa niin lasten kuin aikuistenkin elämää. Se vähentää yksinäisyyttä ja lisää yhteisöllisyyttä. Ylisukupolvinen leikki on myös myönteistä vuorovaikutusta parhaimmillaan.

Leikki tukee lapsen mielen voimavaroja, mutta samalla se voi auttaa myös aikuisia jaksamaan paremmin. 100 leikkiä syntyikin hankkeen taustalla olevasta huolesta leikkimiseen käytetyn ajan vähenemisestä.

100 leikkiä -kirjan voit ladata ilmaiseksi Theseuksen tietokannasta. Se sisältää 100 ideaa erilaisiin ja eri ikäisille soveltuviin leikkeihin. Kirjasta löytyy ideoita esimerkiksi tutustumis-, taide- laulu- ja luontoleikkeihin.

100 leikkiä -ideakirja on syntynyt yhteistyössä Eloa ja iloa Kaakkois-Suomeen -kehittämisprojektin sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kaakkois-Suomen piiri ry:n yhteistyössä. Leikit on koonnut yhteen Eloa ja iloa kaakkois-Suomeen -projektin päällikkö Piia Kleimola, joka on toiminut vuosina 2014–2016 Mannerheimin Lastensuojeluliiton Kymen piirin Leikkilähettinä.

100 leikkiä -opas Theseuksen tietokannassa

Yhteystiedot

Piia Kleimola
Projektipäällikkö, Eloa ja iloa Kaakkois-Suomeen
050 3059392

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE