Aktivoivien lattiateippausten käyttö on ollut suosittu keino, jolla on lisätty liikkumista Helsingin päiväkodeissa. Toteutuksessa on pidetty tärkeänä, että jokainen päiväkoti saa tehdä juuri heille sopivat ja toimivat lattiateippaukset. 

– Keväällä poikkeusajan vallitessa halusimmekin mahdollistaa aktivoivat lattiateippaukset kaikille päiväkodeille. Tästä tahdosta syntyi Aktivoivien lattiateippausten opas. Opas on tehty työkaluksi varhaiskasvattajille lattiateippausten toteuttamiseen, ja se sisältää teippien suunnittelu- ja asennusohjeita sekä mallikuvia ja vinkkejä teippauksia varten, kertovat Helsingin kaupungin liikunnansuunnittelija Laura Pirhonen ja projektityöntekijä Riikka Riihimäki

Jotta teippauksissa pääsee alkuun, oppaan mukana tarjotaan Helsingin päiväkoteihin teippien aloituspakkaus, joka sisältää neljä rullaa teippiä, viisi paria jalkoja ja viisi paria käsiä. Tällä pakkauksella jokaisessa päiväkodissa voidaan omaa mielikuvitusta ja luovuutta hyödyntäen rakentaa kuhunkin päiväkotiin sopivat teippaukset. Ajatuksena oli, että paketti tarjoaa mahdollisuuden päästä alkuun aktivoivissa teippauksissa, minkä jälkeen yksikkö voi itse jatkaa teippauksia.

– Oppaan suosio yllätti meidät, ja olemme todella innoissamme päiväkotien aktiivisuudesta. Ensimmäisen päivän aikana tuli jo 28 pyyntöä, ja tähän mennessä paketteja on lähetetty jo 85 kappaletta ympäri Helsinkiä. Olemme saaneet paljon kiitosta ja hyvää palautetta paketista, joten tälle oli selvästi tilausta, Pirhonen ja Riihimäki iloitsevat.

Helsingin päiväkotien on mahdollista pyytää aloituspakkausta edelleen syksyllä.

Aktivoivien teippausten opas (pdf)   

Guide aktiverande dekaler (pdf)

Opas on toteutettu osana Liikkuvan arjen rakenteita varhaiskasvatukseen -hanketta. 

Lisätietoa voi kysyä Riikalta tai Lauralta.

Liikunnansuunnittelija Laura Pirhonen laura.e.pirhonen@hel.fi

Projektityöntekijä Riikka Riihimäki Riikka.Riihimaki2@hel.fi

Yhteystiedot

Projektityöntekijä Riikka Riihimäki Riikka.Riihimaki2@hel.fi tai Liikunnansuunnittelija Laura Pirhonen laura.e.pirhonen@hel.fi

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli kuuluu Liikkuvat-kokonaisuuteen. Kokonaisuuden avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE