Alavuden kaupungin varhaiskasvatuksessa on tehty pitkään yhteistyötä alueen eri liikuntatoimijoiden kanssa. Yhteistyön kautta lapset ovat päässeet tutustumaan uusiin lajeihin, ja seurat ovat puolestaan saaneet uusia harrastajia.

Yhteistyössä ovat olleet mukana muun muassa Alavuden peliveikot (APV) ja tanssikoulu Wimma. Näiden seurojen kautta lapset ovat päässeet osallistumaan luistelukouluun ja tanssikursseille. Lisäksi Alavuden kaupungin varhaiskasvatus ja liikuntapalvelut ovat yhdessä järjestäneet päivän kestäviä liikuntatapahtumia lapsille ja perheille. Liikuntapalvelun kanssa on myös toteutettu esikoululaisten uimakoulut.

Keväällä oli tarkoitus järjestää myös Alavuden Urheilijoiden lajiesittelyt, mutta tapahtuma peruuntui koronaviruspandemian vuoksi.

– Toivottavasti saamme järjestettyä esittelyn myöhemmin. Kaiken kaikkiaan yhteistyö seurojen kanssa on ollut vallitsevan tilanteen vuoksi nyt tauolla, mutta meillä on halu jatkaa yhteistyötä, kun tilanne normalisoituu, kertoo Alavuden varhaiskasvatuksen johtaja Kaisa Haapaniemi.

Alavuden liikuntatapahtumista ja seurayhteistyöstä on saatu positiivista palautetta.

– Yhteistyön kautta lapset ovat saaneet uusia elämyksiä ja kokemuksia, Haapaniemi toteaa.  

Alkuvuodesta 2020 Alavuden kaupungin varhaiskasvatus palkittiin yhteistyöstä Etelä-Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n ja paikallisten seurojen kanssa. Palkinto otettiin ilolla vastaan.

– Palkinto on mukava tunnustus vuosien työstä lasten liikuttamisen edistämiseksi. Tähän mennessä meillä on ollut yhteensä neljä varhaiskasvatuksen liikuntahanketta, Haapaniemi summaa.

Pieni tyttö hiihtämässä
Kuvituskuva

 

Yhteystiedot

Varhaiskasvatuksen johtaja Kaisa Haapaniemi
Alavuden kaupunki

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE