Choco-pelin suklaanappeja maassa.

Choco-klassikkopelin voi helposti siirtää myös ulos! Idea on löydetty Instagramissa ulkopedagogisia vinkkejä jakavalta Liikutaan_opitaan_luonnosta -tililtä.

Ennen peliä ”suklaanapit” voi valmistella esimerkiksi suklaavanukaspurkeista. Purkkeihin tarvitaan useita mustikan, puolukan ja vadelman kuvia, sekä yksi toukan kuva. Kuvat liimataan vanukaspurkkien kansiksi. Ennen peliä valmistellaan myös noppa esimerkiksi maitopurkista. Nopan sivuille liimataan mustikan, puolukan ja vadelman kuvia, mutta ei toukan kuvaa.

Ohjeet peliin

  1. Levitä suklaanapit maahan kuva alaspäin.
  2. Pelaajat heittävät vuorotellen noppaa ja yrittävät sitten löytää sellaisen suklaanapin, jonka alla on nopan osoittama kuva.
  3. Kun pelaaja löytää oikean kuvan, kaikki pelaajat tekevät ennalta sovitun liikkeen. Esimerkiksi mustikka tarkoittaa viittä tasajalkahyppyä, vadelma tarkoittaa kolmea kinkkausta molemmilla jaloilla ja puolukka tarkoittaa juoksua ennalta sovitun paikan ympäri.
  4. Kun pelaaja kääntää näkyville suklaanapin, jossa on toukka, hän antaa yhden suklaanappinsa pois.
  5. Peli jatkuu niin kauan, kunnes vain toukka on jäljellä.

 

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE