Hippaleikeissä kannattaa ottaa lasten mielikuvitus käyttöön. Nämä hippaleikit on koottu 60 lasten omaa leikkiä -ideaoppaasta.

Tiikerihippa, Keskustan päiväkoti

Yksi lapsista on tiikeri joka yrittää saada kiinni muita lapsia eli lampaita. Kun tiikeri saa lampaan kiinni, tulee lampaastakin tiikeri, joka ottaa kiinni muita lampaita. Eli alussa on yksi tiikeri ja monta lammasta ja lopussa monta tiikeriä ja yksi lammas. Viimeinen lammas on tavallaan ”voittaja”, koska selvisi pisimpään joutumatta tiikerin kynsiin.

Zombihippa, Touhula Aarrearkku

  1. Valitaan yksi zombi, jolla on hernepusseja ja hänelle tehdään oma pesä.
  2. Zombi lähtee liikkeelleen pesästään. Zombi liikkuu hitaasti hernepussit mukanaan. Zombi yrittää heittää hernepussilla muita lapsia. Muiden lasten tehtävä on yrittää väistellä hernepusseja ja juosta karkuun zombia.
  3. Jos hernepussi osuu, lapsi joutuu zombin pesään ja zombi lähtee myös pesäänsä. Osuman saaneista lapsista tulee myös zombeja, jotka yrittävät osua muihin lapsiin hernepusseilla. Leikkiä jatketaan niin pitkään, että kaikki ovat jääneet kiinni eli muuttuneet zombeiksi.

 

Elsa ja Olaf -hippa​, Touhula Kompassi

Olaf on hippa, joka ottaa muita leikkijöitä eli Elsoja kiinni. Kun Olaf saa Elsan kiinni, Elsan täytyy pyörähtää piruetilla ympäri yhden kerran, jotta voi jatkaa matkaansa. Turvana hipassa toimivat ulkona olevat leikkivälineet, kuten liukumäki, kiipeilyteline ja keinut. Näitä kutsutaan hipassa linnoiksi. Hippaa vaihdetaan välillä. Jos leikkijöitä on paljon, Olafeja voi olla useampi.

Purkkipeikkohippa, Konginkankaan päiväkoti

3–4-vuotiaiden ideoimassa purkkipeikkohipassa laitetaan jalkaan purkkijalat. Yksi on peikko, joka ottaa toisia kiinni

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE