Hyvän kierre -hankkeen tavoitteena on lisätä tietoisuutta liikkumisen ja oppimisen yhteyksistä sekä liikettä lasten päiviin. Yhtenä osana tätä tavoitetta hankkeessa on koostettu noin puolen tunnin videokoulutus, jonka pohjana toimii varhaiskasvatussuunnitelman viitekehys.

Koulutus on suunnattu varhaiskasvatuksen ammattilaisille, alalle opiskeleville ja lasten perheille. Videossa kerrotaan tietoa liikkumisen ja oppimisen yhteyksistä ja annetaan viisi esimerkkiä oppimisvalmiuksia herättelevistä leikeistä, joita voidaan toteuttaa päiväkodeissa. Video on vapaasti katsottavissa.

Koulutuksen ovat koostaneet lasten ja nuorten fysioterapeutit Virve Välimäki ja Tuuli Tiainen. He ovat olleet aiemmin myös varhaiskasvatuksen hankkeissa Lukuja liikkuen, tavuja touhuten sekä Aktiivinen alku. Hyvän kierre -hankkeen rahoitus tulee opetus- ja kulttuuriministeriöltä liikunnallisen elämäntavan valtakunnallisesta kehittämisavustuksesta.

Koulutus on katsottavissa Lasten Liikunnan Tuen YouTube-kanavassa.

Yhteystiedot

Tuuli Tiainen
040 457 0865
www.lastenliikunnantuki.fi

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli kuuluu Liikkuvat-kokonaisuuteen. Kokonaisuuden avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE