Kesäseikkailija-passeja nurmikolla.

Ulvilassa liikutaan kesälläkin! Kesäseikkailija-passit sisältävät liikunnallisia tehtäviä ja erilaisia ideoita lapsiperheiden yhteiseen kesätekemiseen. Kaikki kesäpassin puuhat voi suorittaa täysin ilmaiseksi ja perheen omassa aikataulussa. Passissa on perheille mukana myös yksi ilmainen uimahallikäynti.

Jokaiselle Ulvilan varhaiskasvatuksessa olevalle lapselle jaettiin tämän kesän alussa Kesäseikkailija-passit. Kesäseikkailija-passeja saa myös muualta, muun muassa neuvolasta. Passi pitää sisällään kuusi eri teemaa, jotka ovat retkeily, vesipuuhat, liikunta, leikkipuistot, kulttuuri ja rentoutuminen.

Jokaisen teeman alla on erilaisia puuhia lapsiperheille. Puuhat löytyvät passista QR-koodien takaa, ja ne voi avata esimerkiksi kännykällä. Kesäpasseissa on hyödynnetty valmiita materiaaleja esimerkiksi Neuvokkaan perheen, Suomen ladun ja Yle Areenan materiaalipankeista, mutta osa puuhista on myös toteutettu Ulvilan Liikkuvan varhaiskasvatuksen ja Kasvun kohtaamispaikka -hankkeen toimesta.

Ilmaiseksi uimaan

Kaikki Kesäseikkailija-passin ideat voi suorittaa täysin maksuttomasti ja perheen oman aikataulun mukaisesti. Kesäpassi sisältää perheille myös yhden ilmaisen uintikerran Ulvilan uimahallissa. Uimahallikäynnin avulla halutaan tukea lasten uimataidon kehittymistä sekä kannustaa perheitä harrastamaan yhdessä.

Passin Leikkipuisto-teema puolestaan pitää sisällään perheiden omatoimisesti suoritettavien tehtävien lisäksi tietoa Ulvilan liikkuvan varhaiskasvatuksen ja Kasvun kohtaamispaikka -hankkeen yhteisestä leikkipuistokiertueesta.

Leikkipuistokiertueen ideana on rakentaa leikkipuistoihin erilaisia liikunnallisia tehtävärasteja, joita perhe voi suorittaa yhdessä. Leikkipuistokiertueen rasteilla esimerkiksi tasapainotellaan, sirkustellaan ja musiikkiliikutaan. Leikkipuistokiertueella on mukana myös paikallisia urheiluseuroja.

Kesäseikkailija-passit ja siihen liittyvät kustannukset on katettu Ulvilan liikkuvan varhaiskasvatuksen ja Kasvun kohtaamispaikka -hankkeiden hankerahoista.

Yhteystiedot

Juuli Kemiläinen
Ulvilan kaupunki
0400134616

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli kuuluu Liikkuvat-kokonaisuuteen. Kokonaisuuden avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE