Liikkeelle!-korttien avulla voi lisätä liikettä, harjoitella kehon hahmottamista, kehittää ryhmätyötaitoja ja motorisia kykyjä sekä hengähtää rauhoittumistehtävien parissa. 

Liikkelle!-kortit on jaettu neljään teemaan: rauhoittuminen, motoriikka, liikkuvuus ja aivobreikit. Jokaisessa teemassa on 13 korttia, jotka ovat numeroitu vaikeusjärjestykseen 1–13. Korttien käytön tueksi on laadittu ideavihko, joka tarjoaa apua ja ideoita korttien käyttöön erilaisissa tilanteissa. Suomen- tai ruotsinkieliset kortit sekä ideavihko ovat ladattavissa alta. 

Kortit on tuotettu Helsingin liikkumisohjelmassa liikkuvamman arjen muodostumisen avuksi. Kortit on suunniteltu käytettäväksi aina varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.

Liikkeelle!-kortit suomeksi (pdf)

Liikkeelle!-kortit ruotsiksi (pdf)

Liikkeelle!-korttien ideavihko (pdf)

Materiaalit ovat ladattavissa myös Helsinki liikkuu -sivustolla.

Yhteystiedot

Projektikoordinaattori Laura Pirhonen
Helsingin kaupunki
https://helsinkiliikkuu.fi

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE