Kääkki ja Kani Ketteräkorpi ovat liikkumiseen innostavia hahmoja ja samalla parhaita ystäviä keskenään. Kääkki ja Kani kuvastavat myös Kouvolan ja Kotkan varhaiskasvatusten yhteistyötä, jossa ideoidaan mielikuvituksellisia tapoja lisätä lasten liikuntaa. 

Kotkan varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattori Jaana Knude ja Kouvolan lasten liikkumisen asiantuntija Päivi Virtanen tekevät Kymenlaaksossa aktiivisesti yhteistyötä. Yhteistyö on saanut monenlaisia muotoja; molemmissa kunnissa seikkailee liikkumiseen innostavia maskottihahmoja ja yhteistyössä on kehitelty myös erilaisia materiaaleja.

– Yhdessä tekeminen on ollut antoisaa ja sujuvaa. On voimaannuttavaa jakaa ideoita, osaamista ja ajatuksia yhdessä, Knude ja Virtanen kommentoivat.

Niin Kotkassa kuin Kouvolassakin seikkailevat liikkumiseen innostavat hahmot. Kouvolan Kääkki ja Kotkan Kani Ketteräkoipi ovat keskenään parhaat ystävykset. Hahmojen avulla on helppoa kannustaa lapsia ja perheitä liikkumaan yhdessä.

– On mahtavaa saada heittäytyä mielikuvitusmaailmaan ja nähdä liikkumisen ilo ja riemu lapsissa. Etenkin tässä ajassa rento yhdessäolo ja heittäytyminen hetkeen lapsen kanssa tuovat iloa ja jaksamista meidän aikuistenkin arkeen, Knude ja Virtanen tiivistävät.

Knude ja Virtanen kertovat yhteistyön tiimoilta koonneensa monipuolisen ja mukaansatempaavan liikuntamateriaalin ystävänpäiväksi. Kääkin ja Kanin Liikkisbingossa on koottuna QR-koodeja, joiden takaa löytyy vinkkejä ystävän kanssa toteutettaviin liikuntaleikkeihin ja -peleihin. Leikkejä ja pelejä voi hyödyntää ystävänpäivän jälkeenkin.

Lopuksi Knude ja Virtanen haluavat jakaa Kääkin ja Kanin runollisen vinkin:

"Ethän suorita, vaan olethan hetkessä tässä, lasten kanssa seikkailuun heittäytymässä.
Voi hetkissä tunteita näyttää ja omia vahvuuksia käyttää.
Lähde siis mukaan ja ota koppia, lapsilta voit uusia leikkejä ja liikkumisjuttuja oppia."

Lisää Kääkistä ja Kanista sekä heidän seikkailuistaan voit lukea Kouvolan verkkosivuilta

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE