Liikunnallinen joulukalenteri saa lapsiin joulukuussa liikettä ja piristää joulunodotusta. Joulukalenteri on myös hyvä keino aloittaa esimerkiksi jokainen aamu liikunnallisella hetkellä. Alle on koottu valmiita liikunnallisia joulukalentereita, mutta sellaisen voi halutessaan tehdä myös itse.

  • Varhaista aikaa – Varhaiskasvatuksen Aikaa -blogin joulukalenterissa on valmiina 24 liikunnallista tehtävää, jotka liikkuvat tonttulan maailmassa.
  • Ilo kasvaa ulkona -FB-ryhmästä  löytyy Ilo kasvaa ulkona -joulukalenteri vuodelta 2019. Joulukalenterin leikkivinkkejä on sittemmin jalostettu ja ne löytyvät nykyisin Ilo kasvaa ulkona verkkosivuilta nimellä Leikkikortit.
  • Neuvokas perhe julkaisee tänä vuonna joulukalenteria Facebook-sivuillaan. Jouluisten tekemisvinkkien lisäksi kalenterissa jaetaan vinkkejä syömiseen, liikkumiseen, lepoon, perhearkeen ja kehotyytyväisyyteen liittyen. 
  • Tonttujen liikunnallinen joulukalenteri: Printtaa ja leikkaa tupsulakit irti toisistaan. Jokaiselle päivällä on yksi kiva pieni tehtävä tai leikki.
  • Finland Svenska Idrotts Julkalender ger förslag på övningar och rörelser som man enkelt kan förverkliga i eget hem, skola, dagis eller föreningsträningar.
  • Rörelsejulkalender – Här kommer 20 lekar att använda i skolan i väntan på julen! 
  • Vahvikkeen joulukalenteri sisältää kehoa lempeästi liikuttavia liikkeitä, joita tehdään pienen tarinan saattelemana. 
  • Kirkkonummen toiminnallinen joulukalenteri mallintaa henkilöstölle liikkumisen integroimista osaksi arkea ja vinkkaa eheyttäviä sisältöjä sekä aktivoi perheitä. Viime vuodeksi luotu joulukalenteri on hyvin hyödynnettävissä myös tänä vuonna. 

Inspiraatioksi

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE