Isänpäivälahja voi olla myös liikunnallinen! Parhaimmillaan isänpäivälahjan liikunta-aktiviteettiin voi osallistua koko perhe. Teija Lehtmäki Peippolan päiväkodista sekä Elina Hokkanen Mäyränkorven päiväkodista jakavat tässä tekstissä heidän päiväkotinsa ideat liikunnallisiin isänpäivälahjoihin.

1. Isänpäivän geokätköily – Peippolan päiväkodin eskarit

– Kävimme lasten kanssa viime vuonna piilottamassa geokätkön isille isänpäiväyllätykseksi tuttuun metsään. Saatekirje, jossa kerrottiin lisää geokätköstä, oli isänpäiväkortin mukana, Lehtmäki kertoo.

Metsään oli laitettu erilaisia, kivoja ja liikunnallisia tehtäviä, joita isät yhdessä lasten kanssa tekivät. Liikunnalliset tehtävät johdattivat geokätkölle. Geokätkössä oli pieni aarre ja vihkonen, johon pystyi jättämään terveisensä.

– Lapset olivat isänpäivän geokätköilystä todella innoissaan. Vihkoseen jätettyjä terveisiä kuvineen oli myös kiva katsella yhdessä eskareiden kanssa, Lehtmäki summaa.

2. Isänpäivän pihasuunnistus – Mäyränkorven päiväkoti

–  Iltapäivän hakutilanteessa lapset pääsivät vanhemman kanssa yhdessä etsimään pihalle piilotettuja eläinten kuvia, Hokkanen sanoo.

Jokaisen pihalle piilotetun eläinkuvan taakaa löytyi kirjain, jonka lapsi kirjoitti omalle suunnistuslapulleen samaa eläintä esittävän kuvan alle. Tehtävänä oli ratkaista, mikä sana kirjaimista muodostuu.

– Sanoista tuli lopulta ONNEA ISÄ! Hokkanen kertoo.

Kuva isänpäivän pihasuunnistuslapusta alla.

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli kuuluu Liikkuvat-kokonaisuuteen. Kokonaisuuden avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE