Kouvolan päiväkodeissa on pidetty tärkeänä, että perheitä innostetaan liikkumaan, ulkoilemaan ja touhuamaan yhdessä. Näin lapset kasvavat liikunnalliseen elämäntapaan. Liikuntamaskotti toimii hyvänä apuvälineenä aktivointiin.  

Kouvolan kaupungin liikuntamaskotti Kääkki-dinosaurusta valjastetaan aktivoimaan perheitä erilaisin tempauksin eri puolilla Kouvolaa. Lapset rakastavat Kääkkiä, ja innostuessaan he voimaantuvat innostamaan omaa perhettä liikkumaan.  Viime keväänä Kääkki oli piilossa Kouvolan metsissä, josta sitä sai käydä etsimässä. 

– Piiloleikki on yksi lasten suosikeista, ja Kääkin bongaaminen on ollut ihan huippujuttu. Lisäksi Kääkki oli mukana Unelmien liikuntapäivässä, kun Pioneerimetsään rakennettiin liikuntarata. Kääkista otettiin valokuvia, joissa se esitteli liikuntaradan ideat ja vinkit. Kuvat olivat esillä reitin varrella opastamassa radan käyttöön, kertoo varhaiskasvatuksen opettaja Anu Honkanen Upseerin päiväkodista. 

Perheiden osallistaminen edellyttää valmiutta sitoutua pitkäjänteisesti yhteistyön kehittämiseen, periksiantamattomuutta, ”rummutusta” ja erilaisia ideoita, joista perheet voivat innostua. Liikuntamaskotin voi ottaa mukaan kaikenlaiseen toimintaan.  

– Vierivä Kääkkihän ei sammaloidu, joten uusia ideoita bongaillaan ja kehitetään yhdessä lasten kanssa, jotta perheitä saadaan liikkumaan jatkossakin Kouvolassa. Juuri nyt kannustamme perheitä ihailemaan päiväkotimme pihalla olevan Piippolan vaarin puutarhan auringonkukkia, joita Kääkkikin on tulossa ihmettelemään, kertoo Honkanen. 

Yhteystiedot

Anu Honkanen
Upseerin päiväkoti, Kouvola

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli kuuluu Liikkuvat-kokonaisuuteen. Kokonaisuuden avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE