Liikuntaretkirepun sisältöä, kuten palloja, naruja ja numerokortteja.

Pereen päiväkodissa syntyi idea liikuntaretkirepusta, kun päiväkodin liikuntavälineistöä haluttiin uudistaa. Nyt erilaisia liikuntavälineitä sisältävä reppu on helppo napata mukaan vaikka kaikille päiväkodin retkille.

Pereen päiväkodissa Pirkkalassa haluttiin lisätä liikkumisen mahdollisuuksia siten, että liikunta olisi mahdollisimman helppoa monessa eri paikassa, ja että liikuntavälineet olisivat tällöin helposti saatavilla. Syntyi idea liikuntaretkirepusta, joka on helposti mukaan otettava reppu, jonka sisältä löytyy välineitä moniin erilaisiin peleihin ja leikkeihin. Reppu ja sen sisältö hankittiin Pereen päiväkotiin syksyllä 2020. 

– Reppu löytyy päiväkodin ulko-oven läheisyydestä ja se on tarkoitus ottaa retkille mukaan. Reppu on tarkoitettu koko päiväkodin käyttöön, kertoo Sanna Kannisto Pereen päiväkodista.

Reppu on kulkenut mukana monilla erilaisilla päiväkodin retkillä. Kannisto kertoo, että lapset ovat vapaasti voineet kehittää omia temppuratojaan ja kisojaan retkirepun välineillä. Repun sisältöä on käytetty myös ohjattuun toimintaan.

– Syksyllä ilmat olivat hyvin kosteat, joten retkirepun sisältö likaantui helposti ja puhdistus vei paljon aikaa. Jätimme retkirepun odottelemaan parempia kelejä. Talvella käytimme reppua luisteluiden yhteydessä, ja nyt keväällä retkirepun käyttö on taas lisääntynyt, kertoo Kannisto.

Yhteystiedot

Piia Koskinen
Varhaiskasvatuksen opettaja, hanketyöntekijä
0503634183

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE