Tervetuloa tutustumaan mailapelien käyttöön päiväkodeissa ja kouluissa! Mailapelien lajiliittojen opetusmateriaali kannustaa kaikenikäisiä erilaisten mailapelien pelaamiseen.

Mailapelit.fi-sivustolle on koottu mailapelien opetusvideoita, tuntisuunnitelmia sekä tietoa lapsille ja aloittelijoille soveltuvista välineistä.

Pöytätennis, sulkapallo, squash ja tennis pohjaavat kaikki samoihin perustaitoihin, joiden kautta lyönti ja peli rakennetaan. Samankaltaisia lajeja yhdistää myös mailapelien moniottelumuoto - racketlon.

Poimi videoista vinkkejä silmä–käsi-koordinaatiota ja suunnanvaihtoliikkumista kehittäviin taitoharjoitteisiin, välineenhallinnan ja peruslyöntien harjoittelemiseen yksin ja pareittain tai ryhmässä pelailemiseen. Ideoi itse tai nappaa mukaasi kokonaisen mailapelitunnin valmis tuntisuunnitelma.

Mailapelien (engl. racket sports) opetusmateriaali on valmistettu Opetus- ja kulttuuriministeriön tukeman Mailapelit varhaiskasvatuksen ja koulupäivän liikunnallistamisen tukena ‑hankkeen aikana.

 

Mukavia pelihetkiä toivottavat

Suomen Pöytätennisliitto ry
Suomen Sulkapalloliitto ry
Suomen Squashliitto ry
Suomen Tennisliitto ry
Suomen Racketlonliitto ry

 

Yhteystiedot

Mailapelikoordinaattori Laura Ylikoski
Mailapelien lajiliittojen kouluyhteistyö
www.mailapelit.fi

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE