Maitopurkista askarreltua noppaa voi käyttää monella tapaa. Ohjeita nopan askartelemiseen löytyy netistä ja tässä muutama vinkki noppien hyödyntämiseen!

Neidonkallion päiväkoti, Kirkkonummi​

Askartele noppa maitopurkista ja liimaa purkin sivuihin erilaiset liikkumiskuvat. Liikkumisnoppa innostaa lapsia ”välipalaliikkumiseen” siirtymä- ja odottelutilanteissa. Kukin lapsi heittää noppaa omalla vuorollaan, minkä jälkeen liikutaan tai venytellään nopan kuvan tavoin. Lapset voivat olla mukana sekä askartelemassa noppaa että suunnittelemassa nopan liikuntatehtäviä. Vanhempi lapsi voi myös piirtää kuvan itse.

Oma noppa jokaiselle, Kepolan ryhmäpäiväkoti, Säkylä

Maitopurkista askarrellellaan ensin noppa jokaiselle. Liikuntakuvapussista tai -laatikosta otetaan ensin kuva ja sitten heitetään noppaa. Liikettä tehdään niin monta kertaa kuin nopan silmäluku osoittaa.

Skillilataamon Skillinopat

Innostun liikkumaan -hankkeen Skillilatamosta löytyy valmiita materiaaleja erilaisten skillinoppien askartelemiseen. Skillinoppia on kuusi erilaista, ja jokaisessa niistä harjoitellaan erilaisia motorisia perustaitoja.

Materiaali löytyy täältä: http://www.skillilataamo.fi/skillinopat

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE