Päiväkoti Kivitasku ja Jänispolun päiväkoti toteuttivat yhteistyönä QR-koodiradan läheiseen metsään. QR-koodiradan ideana oli kannustaa perheitä liikkumaan etenkin koronaviruksen aikaan, mutta rataa hyödynnettiin myös päiväkodeissa 3–6-vuotiaiden toiminnassa ja alakoulun alimmilla luokilla. 

Reitti koostui kymmenestä erilaisesta liikkumispisteestä, joissa harjoitettiin muun muassa tasapainoa, heittämistä, lihaskuntoa, ryömimistä, hyppäämistä ja kiipeilyä. Kullakin pisteellä olevasta QR-koodista avautui video, jossa metsäneläimiksi pukeutuneet aikuiset näyttivät, mitä kullakin rastilla tehdään. Kaikkiin liikkumistehtäviin tarvittava materiaali löytyi metsästä, esimerkiksi tasapainoilussa hyödynnettiin kaatunutta puuta. Reitistä oli saatavilla suunnistuskartta, mutta reitti merkittiin maastoon myös keltaisin nauhoin. 

Kymmenen liikkumispisteen radan suorittamisaika oli noin 30 minuuttia. Kestoon vaikutti se, suoritettiinko rata kävellen vai juosten ja miten usein lapset toistivat kunkin tehtävän. 

Voit tehdä QR-koodeja netistä löytyvillä QR-generaattoriohjelmilla. Esimerkiksi http://www.qr-koodit.fi/generaattori on ilmainen ja yksinkertainen ohjelma. Lisätietoa qr-koodeista ylipäänsä voit lukea esimerkiksi täältä: https://www.qr-koodi.net/

Yhteystiedot

-
Janakkalan kunta / Päiväkoti Kivitasku ja Jänispolun päiväkoti

Hae tai valitse kategoria…

Et ole vielä rajannut hakutuloksia. Käytä ylläolevia valintoja rajataksesi hakua.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon aktiivisessa toimintaympäristössä. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved