Pomppis-eläinhahmot liikuttavat lapsia Voikkaan päiväkodin seinien kuvituksissa, päiväkodin yhteisissä tapahtumissa ja liikunnallisessa lautapelissä. Eläinhahmojen takaa löytyy lapsille tuttuja päiväkodin aikuisia.

Kouvolassa Voikkaan päiväkodin seinillä seikkailee lapsia riemastuttavat Pomppis-hahmot, eli karhu, kettu, pupu ja kissa. Seinälle laminoidut hahmot innostavat lapsia kokeilemaan esimerkiksi päälläseisontaa, kuperkeikkoja, tasapainoilua ja erilaisia hyppyjä. Pomppis-hahmojen kuvittaman käytävän päästä löytyy myös lasten käytössä oleva liikuntanurkkaus.

Pomppis-hahmot näkyvät seinän kuvituksien lisäksi myös muussa päiväkodin arjessa. Hahmot järjestävät päiväkodille yhteisiä liikuntatapahtumia, kuten esimerkiksi olympialaisia. Hahmot ilmestyvät säännöllisin väliajoin myös päiväkodin pihalle lapsia liikuttamaan ja aktivoimaan. Mutta ketkä hahmojen takaa oikein löytyvät? 

– Pomppiksessa esiintyvien eläinhahmojen takaa löytyvät lapsille tutut päiväkodin aikuiset, jotka pukeutuvat hahmoiksi aika ajoin. Havaintojemme perusteella etenkin taaperoikäiset lapset pelkäävät ja arastelevat maskottihahmoja, joten hahmot, jotka ovat lapsille tuttuja ja luotettavia, ovat helpommin lähestyttävämpiä, selventää varhaiskasvatuksen sosionomi Suvi Suikkanen.

Suikkanen kertoo, että Pomppis-hahmojen idea lähti liikkeelle halusta lisätä päiväkodin lasten omaehtoista liikkumista ja perheiden osallisuutta arkiliikunnan toteuttajina. Voikkaan päiväkodissa haluttiin luoda oma ja helposti lähestyttävä liikuntakonsepti, joka tulee lapsille tutuksi sekä päiväkodissa että kotona.

Nyt Pomppis-toiminnan tiimoilta on rakennettu myös liikuntapeli, joka on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Maitopurkeista tehtyihin noppiin on liimattu tuttujen Pomppis-hahmojen kuvia, jotka kuvaavat yksin tai yhdessä suoritettavia liikuntatehtäviä. Pelissä kuljetaan pelilautaa pitkin ja heitetään noppaa yhteensä kymmenen kertaa.

– Pelissä ei ole voittajaa, vaan sitä pelataan yhtenä joukkueena. Kaikki ovat voittajia, kun kymmenen nopan heittoa ja niihin liittyvät liikkeet on suoritettu. Pelin voi viedä myös kotiin ja sitä voi pelata yhdessä vanhemman kanssa, Suikkanen iloitsee.

Yhteystiedot

Suvi Suikkanen
Voikkaan päiväkoti

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE