Alavuden Petäjäpuistossa oli pääsiäisen aikaan viikon ajan omatoiminen Pomppu-pupun seikkailurata. Pompun jälkiä pääsi kulkemaan koko perheen voimin. Seikkailuradalla oli erilaisia liikunnallisia tehtäviä: radalla voi esimerkiksi rakentaa luudan risuista, lentää luudalla kuin noita, pomppia kuin pupu, venytellä kuin kissa ja etsiä puuhun ripustetuista kuvista pääsiäiseen liittyviä asioita. Kodalla oli mahdolllisuus herkutella retkieväitä. Halukkaat osallistujat kirjasivat käyntinsä vieraskirjaan, ja kotiin vietäväksi sai väritystehtävän.

Seikkailuradan suunnittelivat ja toteuttivat yhteistyössä varhaiskasvatuksen liikuntakoordinaattori sekä liikuntapalvelut.

Yhteystiedot

Niina Penttinen
Alavuden kaupunki

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE