Metsässä voidaan oppia asioita erilaisin menetelmin ja erilaisessa ympäristössä. Metsä mahdollistaa myös monipuoliset liikunnalliset leikit.

Retki salaiseen peikkometsään, Ylläsjärven päiväkoti, Kolari

Viikoittain tehdään retki lähimetsään. Lähdetään retkelle salaiseen peikkometsään! Retket suunnitellaan aina meneillään olevan teeman mukaisesti tiimipalavereissa seuraavan
viikon viikkosuunnitelmaan huomioiden lasten omat ideat. Retket toteutetaan pienryhmissä. Viikkosuunnitelma näkyy sekä päiväkodin seinällä että netissä vanhemmille.

Riemua metsässä, Utin päiväkoti, Kouvola

Tehdään retki lähimetsään joka viikko! Metsässä voidaan toteuttaa monipuolisia liikunnallisia leikkejä niin että lapset hengästyvät. Isommat lapset leikkivät sääntöleikkejä, pienempiä kannustetaan ajamaan ”ralliautoa” metsäpolkua pitkin. Lapset juoksevat kovaa päristellen mutkaisia polkuja pitkin.

Puunrungoilla voi kiivetä, puissa roikkua, kiville kiivetä ja hyppiä sieltä alas. Mäkiä saa juosta ylös ja alas, kannoilla hyppiä, keppejä kerätä ja majaa rakentaa. Kepit voi myös
tuoda mukaan päiväkodille. Näin lapselle syntyy tunneside omaan metsäpaikkaan.

Metsään voi tehdä myös yhteisen liikuntaradan. Muovisella varoitusnauhalla voi merkitä metsään luonnon muotoja hyödyntävän liikuntaradan. Metsään on myös helppo tehdä lisäesteitä. Puiden väliin voi virittää esimerkiksi köysiratoja.

Yhteystiedot

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli kuuluu Liikkuvat-kokonaisuuteen. Kokonaisuuden avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE