Sankaritähdet-projektin tavoitteena oli saada lapset liikkumaan enemmän sekä päiväkodissa että kotona. Myös vanhemmat osallistettiin mukaan projektiin.

Jokaiselle lapselle jaettiin kotiin Tähti-passi, jossa oli ohjeistettuna eri liikkumispaikkoja (puisto, kenttä, kotipiha, metsä) ja liikkumistehtäviä. Aina liikuttuaan lapsi sai värittää tähden omasta passistaan. Päiväkodissa sovitut tähti-liikkumiset vaihtelivat lapsiryhmästä ja lapsen iästä riippuen, ja jokaisella ryhmällä oli oma sovittu tapa, jolla tähtiä sai kerättyä. 

Jokainen ryhmä kokosi kaikista tähdistä oman tähtitaivaan, jonne laitettiin yhtä paljon tähtiä kuin passeissa oli. Taivaalle myös lisättiin päiväkotipäivien tähti-liikkumisten tähdet.  

Lopuksi päiväkodissa järjestettiin koko päiväkodin Sankaritähti-juhlat, jonne lapset saivat pukeutua sankariksi – juuri sellaiseksi henkilöksi, jonka lapsi itse näkee sankarina. Keräsimme kaikki tähtitaivaat yhdelle seinälle ja ihailimme, kuinka paljon olimmekaan ehtineet liikkua! 

Yhteystiedot

Saara Nissilä, vs. päiväkodinjohtaja
Vuoreksen varhaiskasvatus

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli kuuluu Liikkuvat-kokonaisuuteen. Kokonaisuuden avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE