Keski-Pohjanmaan Liikunta Kepli on suunnitellut Toiminnallisen Touhukalenterin, joka tarjoaa monipuolisia liikuntatehtäviä lapsille.

Kalenterissa on yhteensä 14 tehtävää, joita voi toteuttaa varhaiskasvatuksen toiminnassa ja kotona. Osa tehtävistä tehdään ulkona, osa sisällä. Kalenterin voi valjastaa osaksi päiväkodin liikuntahetkiä, ja sen avulla lapsia voi haastaa liikkumaan kotona. Tällöin kalenteri aktivoi myös lapsen perhettä. Lisäksi kalenterista voi saada inspiraatiota liikunnalliseen teemapäivään.

Jokaisen tehtävän yhteydessä on kirjallinen kuvaus leikistä ja leikissä tarvittavista välineistä. Lisäksi kerrotaan, mitä taitoja leikki kehittää. Kaikista tehtävistä on myös ohjevideo. Tehtävät on vapaasti käytettävissä.

Tutustu kalenteriin täällä.

Yhteystiedot

Lasten ja nuorten liikunnan asiantuntija Emilia Hirvi
Keski-Pohjanmaan Liikunta

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli kuuluu Liikkuvat-kokonaisuuteen. Kokonaisuuden avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE