Tonttu hiihtämässä.

Liikunnallinen tonttupolku tuo kivaa tekemistä varhaiskasvatuksen joulunodotukseen. Tonttupolulla voi liikkua myös yhdessä koko perheen kanssa. 

Tonttupolku on idealtaan jokin helppokulkuinen polku, jonka varrelle on sijoiteltu erilaisia jouluisia tehtäviä. Lyhyen tonttupolun voi rakentaa vaikka päiväkodin pihaan, tai pidemmän version lähimaastoon. Tonttupolkuja on viime vuosina toteutettu ympäri Suomen, ja esimerkiksi Kuopiossa kaupunki on ollut mukana tonttupolkujen toteutuksessa. Tonttupolku on ollut Kuopiossa avoinna kaikille kaupungin perheille. 

Tonttupolun varrelle voi sijoitella erilaisia jouluisia ja liikunnallisia tehtäviä. Liikuntaa kertyy tietysti jo pelkästä tonttupolulla ulkoilustakin. Tehtävät polun varrelle voi keksiä kokonaan itse, tai soveltaa jo valmiita ideoita. Polun varrelle voi myös asetella koristetonttuja kurkkimaan kivien ja kantojen takaa. Olisiko teidän tonttupolullanne tänä vuonna vaikkapa puihin kiinnitettyjä joululauluja, tonttujumppaohjeita tai etsintätehtäviä?

Hyödyllisiä linkkejä ja vinkkejä tonttupolun rakentamiseen: 

Jutun kuva: Pexels. 

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli kuuluu Liikkuvat-kokonaisuuteen. Kokonaisuuden avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE