Ulkoleluttoman päivän tavoite on lisätä kaikkien lasten fyysistä aktiivisuutta sekä ideoida ja oppia yhdessä lasten kanssa uusia leikkejä ja toimintatapoja ulkoiluajalle. Päivä aktivoi myös kasvattajia ja innostaa heitäkin liikkumaan. Lisäksi ulkoilutoiminta kehittyy pedagogisesta näkökulmasta. 

Ulkoleluttoman päivän mahdollisuudet ovat laajat. Päivän aikana voidaan järjestää esimerkiksi yhteisiä liikkumis- ja sääntöleikkejä, temppuratoja, laululeikkejä, musiikkiliikuntaa tai valokuvasuunnistusta. Talvisin aktiivisuutta saa lisättyä myös mäenlaskun ja lumileikkien kautta. Lisäksi lasten kanssa voidaan etsiä yhdessä liikkumisen paikkoja ja ideoida toimintaa etukäteen. 

–Meidän päiväkodissamme ulkoleluton päivä on lisännyt liikkumista. Lapsille on tullut uusia tapoja toimia ulkoiluaikoina, eivätkä he enää jämähdä aina omiin tuttuihin touhuihin. Ulkoleluton päivä on innostanut lapset leikkimään liikkumisleikkejä ulkoiluaikana muutenkin, Anu Honkanen Upseerin päiväkodista iloitsee. 

Yhteystiedot

Anu Honkanen
Upseerin päiväkoti

Hae tai valitse kategoria…

Et ole vielä rajannut hakutuloksia. Käytä ylläolevia valintoja rajataksesi hakua.

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon aktiivisessa toimintaympäristössä. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved