Viikon liikkuja -kansioon voi kerätä vanhemmille dokumentteja sekä vinkkejä liikkumisesta ja terveellisistä elämäntavoista. Kansioon voi myös liittää valokuvia päiväkodissa tapahtuvasta liikkumisesta lasten ideoimin kuvatekstein. Pääidea on kuitenkin valita jokainen lapsi vuorollaan viikon liikkujaksi. Viikon liikkujasta täytetään valmis haastattelupohja, joka lisätään kansioon. Viikon liikkuja saa suunnitella yhden viikon ajan siirtymätilanteet ja temppuradan jumppasaliin sekä valita mieleisensä ulkoliikuntaleikit. Kansio lähtee viikonlopuksi kotiin ja ajatuksena on, että vanhemmat lisäisivät kansioon dokumentteja viikonlopun arkiliikkumisista kuten metsäretkestä, koiran ulkoiluttamisesta tai uimahallireissusta. 

Valokuvia ja kirjoitettuja juttuja tutkitaan ryhmän kanssa päiväkodilla. Jos perheellä ei ole tulostusmahdollisuutta, materiaaleja voi tulostaa tarvittaessa päiväkodin laitteilla. Tarkoituksena on vahvistaa lasten itsetuntoa nostamalla kukin vuorollaan viikon liikkujaksi toteuttaen juuri hänen lempparilajejaan. Lisäksi tuetaan kodin ja päiväkodin välistä yhteistyötä.

Yhteystiedot

Peiponpellon päiväkoti, Vesilahti

Hae tai valitse kategoria…

Kaikki ideat

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman strategisesta johtamisesta vastaavat opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus. Ohjelmaa koordinoi Likes Jyväskylän ammattikorkeakoulussa.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE