Viikon liikkuja -kansioon voi kerätä vanhemmille dokumentteja sekä vinkkejä liikkumisesta ja terveellisistä elämäntavoista. Kansioon voi myös liittää valokuvia päiväkodissa tapahtuvasta liikkumisesta lasten ideoimin kuvatekstein. Pääidea on kuitenkin valita jokainen lapsi vuorollaan viikon liikkujaksi. Viikon liikkujasta täytetään valmis haastattelupohja, joka lisätään kansioon. Viikon liikkuja saa suunnitella yhden viikon ajan siirtymätilanteet ja temppuradan jumppasaliin sekä valita mieleisensä ulkoliikuntaleikit. Kansio lähtee viikonlopuksi kotiin ja ajatuksena on, että vanhemmat lisäisivät kansioon dokumentteja viikonlopun arkiliikkumisista kuten metsäretkestä, koiran ulkoiluttamisesta tai uimahallireissusta. 

Valokuvia ja kirjoitettuja juttuja tutkitaan ryhmän kanssa päiväkodilla. Jos perheellä ei ole tulostusmahdollisuutta, materiaaleja voi tulostaa tarvittaessa päiväkodin laitteilla. Tarkoituksena on vahvistaa lasten itsetuntoa nostamalla kukin vuorollaan viikon liikkujaksi toteuttaen juuri hänen lempparilajejaan. Lisäksi tuetaan kodin ja päiväkodin välistä yhteistyötä.

Yhteystiedot

Peiponpellon päiväkoti, Vesilahti

Hae tai valitse kategoria…

Näin se käy – lähde mukaan!

Osallistu

Ilmoittautukaa Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelmaan: osallistuminen on maksutonta.

Tutustu

Saatte käyttöönne tukimateriaaleja toiminnan kehittämiseen, suunnitteluun ja arviointiin sekä pääsette mukaan valtakunnalliseen verkostoon.

Kehitä oma

Kehittäkää omaan toimintayksikköönne parhaiten sopivia toimintatapoja ja toteuttakaa Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelmaa varhaiskasvatuksen arjessa!

Så här går det till – kom med!

Delta

Anmäl er till programmet Småbarnspedagogiken i rörelse: det är gratis att delta.

Bekanta dig

Ni får tillgång till stödmaterial för utveckling, planering och utvärdering av verksamheten och får gå med i ett riksomfattande nätverk.

Utveckla eget

Utveckla de verksamhetssätt som passar er egen verksamhetsenhet bäst och genomför programmet Småbarnspedagogiken i rörelse i vardagen!

Et ole vielä rajannut hakutuloksia. Käytä ylläolevia valintoja rajataksesi hakua.

Joko olette mukana?

Kaikki ohjelmassa mukana olevat varhaiskasvatusyksiköt​ löydät » Täältä

Onko sinulla idea?

Kerro meille

Jokaisella lapsella tulee olla päivittäinen mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon

Valtakunnallisen Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelman tavoitteena on, että jokaisella lapsella on päivittäin mahdollisuus liikkumiseen ja liikkumisen iloon. Ohjelma on rakennettu yhteistyössä laajan asiantuntijaverkoston kanssa.

Liikkuva varhaiskasvatus -ohjelma on yksi valtakunnallisista liikunnan edistämisohjelmista eli Liikkuvat-ohjelmista. Ohjelmien avulla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.

Copyright 2018 © LIKES. All Rights Reserved
FIN | SWE